tiistai 20. tammikuuta 2015

Pakkaspäivänä

 

Voi että minä tykkään vihreästä, sisäkasveja haluaisin lisää. :) Alimmassa kuvassa paikallisesta kukkakaupasta, Villiruususta, löydetty ihana kasvi. Vanha puinen laatikko on perunavakka. Taitaa olla mummolan vanha.




Sisko tekas meille kivan bambu- tiskirätin. Hän kyllä neuloo vaikka mitä kaikkea kivaa ja ihanaa.

maanantai 19. tammikuuta 2015

Mutka Turus

Olipa niiin kiva pitää vähä lomaa ja käydä Turussa. Kauas on pitkä matka, kaks päiväähän menee täysin vaan autolla ajamiseen, mutta kannatti käydä. Turusta lähdimme n 8 kk sitten tänne Ruukkiin ja vasta nyt päästiin käymään siellä lähdön jälkeen.. On se vaan kaunis kaupunki, ei sille mitää voi.


Sillävälin oli joulukukan uudet varret kasvaa hurahtaneet hirveen pitkiksi ja toinen kukka odotti pöydällä kaatuneena. Leikkasinpa varret sitten aitasta löytyneeseen keittiötölkkiin. Melko ahkeria oli nämä mun joulukukat kukkimaan kun kuukauden jaksoivat uutta vartta ja kukkaa puskea. :)


Hemtexin alelaarista löyty kiva pahvirasia teelle. :)

perjantai 9. tammikuuta 2015

Toimisto

Löysin tänään aivan ihanan tuolin. Oikeastaan tällaisien herkkujen löytäminen on sellaista, että ensireaktio on "hui kamala" ja sitten mitä enemmän sitä tuolia kattoo ja jahkailee, sitä enemmän siihen ihastuu. :D Elkää naurako, oon tosissaan. Pohjassa on Martelan leima, luultavasti 80-luvun tuoli ja myös on tarra jossa lukee Raahen tietokonealan oppilaitos. Tuolin ostin Vanhasta Edvardista Pattijoelta ja maksoi huimat 8 euroa. :) Työtuolia ollaankin etitty pitkään, toinen haluaa matalan ja toinen korkean, mikäs sen parempaa kun tätä voi säätää.!  Tuoli on täydellisessä kunnossa, kangas on kuin uusi ja kaikki napit kohdillaan. Ja itseasiassa tuoli on melko leveä. Oman aikansa designia.

Tein kesällä itse tuon pöydänkannen. Jalat ostin siihen sitte Ikeasta. Nekin olisin tehny ite, jos olis riittäny aikaa ja kärsivällisyyttä. :)

Tämä toimistonurkkaus on meidän makkarissa. Seinälle sais laittaa muutaman hyllyn johon vois nostella tavaraa. Vanhan tavaran harrastus on kivaa! Eiks vain?

tiistai 6. tammikuuta 2015

Vertailua

Vanhojen ja uusien kuvien/tilanteiden vertailua on kyllä mukava tehdä. Ja tällaisessa projektissa sitä kannattaakin välillä tehdä niin tulee sellainen olo, että tässä sittenkin on jotain saanut aikaan. :)


Eli tuossa ensimmäisessä kuvassa on keittiö tuolta seinältä ennen. Toinen seinä meillä on yläosasta vielä kesken, eli ne seinähyllyt laittamatta. Ennen keittiössä oli toisellakin seinällä yläkaapit. Ne otettiin pois niin tuli paljon tilavamman oloinen tila. Keittiön suuritöisin homma on tietysti ollut vanhojen kaakeleiden poistaminen. Se oli silloin kesällä sitä hikistä hommaa. :) (jos ei oteta lukuun katon maalaamista, joka maalattiin kolmeen kertaan. + käsittelyt ja oksalakkaukset)
On tämä uusi keittiö vielä siis hiukan kesken, ei sillä...

Olkkarista sama kohta ennen ja jälkeen. Putket menee suurinosa vielä piiloon. Seinille vois ripustaa jotaki kun on niin paljasta...


lauantai 3. tammikuuta 2015

Vuosi sitten...


En tiiä miten mulla nyt on pitänyt katella vanhoja kuvia. Mutta musta on vaan niiin hurjaa, että tasan vuosi sitten asuttiin vielä Turussa. Mielessä ei ollut vähän pätkääkään, että voisimme muuttaa Ruukkiin ja ostaa Pytingit. Hah, miten elämä on hassua. Turussa kierreltiin paljon saaristossa ja retkeiltiin. Ihanat ihanat maisemat. Sitten, bojoing...! n 500 km pohjoiseen, Ruukkiin remppaamaan itselle tätä asuntoa ja koko Pytinkejä. Koskaan sitä ei vaan tiedä mitä vastaan tulee. :)


Viime talvi oli todella vähäluminen. Muistan, että jouduin menemään lumen vuoksi autolla töihin vain kerran. Siis ettei pystynyt pyöräilemään. Lunta oli vain n 2 viikkoa.
Nyt kun katselen asunnon ikkunasta pihalle, lunta sataa vain lisää ja kinokset on aivan valtavat!

perjantai 2. tammikuuta 2015

Vetimet




Kutenpa kuvista näkee, niin ei tullutkaan tähän asuntoon kupariset lankavetimet. Ajattelin luovuttaa, eikä tuo musta mattapintanen vedin ole ollenkaan hassumpi. Jokin metallivedin se on, ei muovia. Antiikkikuparisia vetimiä löytyi, niissä vain pakkaa olemaan koukerokuvioita. No, tuo kelvatkoon. Seuraavaan asuntoon sitten jotain muuta. :) Tuo vedin on melko iso, n 17cm pitkä. Lyhyempi olisi passannut kans, mutta en löytänyt. Alkoi olla melko tympeää tuo laatikoiden avaaminen ilman vetimiä. :) 
Viimeisessä kuvassa vähän hahmottuu enemmän tuo keittiö jo. Astianpesukone on vielä vähänmitensattuun. Tilalle on tulossa toinen kone ja tuo kone menee toiseen kaksioon. Sinne sitten säädetään oikealle korkeudelle. Plus muuta pientä listaa yms vielä puuttuu.